
مقررات بار همراه مسافر در کابین
- اقلام مجاز به حمل در کیف دستی مسافر به داخل کابین هواپیما عبارتند از:وسایل شخصی، پول، جواهرات، اقلام باارزش و مدارک .
- ورود کلیه وسایل شکستنی، تیز و بُرنده به داخل کابین ممنوع می باشد. ضمنا ً کلیه لوسیون ها و کرم های آرایشی که حجم تیوب آنها بیش از ml 100 باشد ممنوع است.
- انتقال مواد غذایی از جمله بسته های یخ زده گوشت و سبزیجات، مواد روغنی، مواد اسیدی مثل آبلیمو و مواد چسبنده مثل خرما، عسل و مربا به داخل کابین ممنوع می باشد.
- در حمل بار دستی همراه مسافر به داخل هواپیما، ابعاد ساک دستی همراه مسافر باید به گونه ای باشد که به راحتی در محفظه مخصوص در بالای سر مسافر قرار گیرد، این ابعاد نبایستی از ۵۶ سانتی متر(طول)، ۴۵ سانتی متر(عرض) و۲۵ سانتی متر(ارتفاع) و همچنین مجموع ابعاد نباید از۱۱۵ سانتی متر تجاوز کند.حداکثر میزان وزن مجاز برای مسافرین کلاس عادی ۵ کیلوگرم می باشد. هرمسافر تنها مجاز به حمل یک بسته به داخل کابین هواپیما می باشد.
- وزن بار همراه مسافر باید حداکثر ۷۵ کیلو باشد و در ابعادی که از پشتی صندلی تجاوز نکند.مسافر باید برای صندلی اضافه جهت قراردادن بار خود هزینه پرداخت نماید .حداکثر تعداد صندلی که هر مسافر می تواند خریداری نماید ۳ صندلی است.
توجه : کلیه خطوط هواپیمایی از جمله شرکت هواپیمایی آسمان هیچگونه مسئولیتی در قبال مفقود شدن اقلام با ارزش (جواهرات، وجه نقد، مدارک شناسایی و . . . ) در جامه دان های پذیرش شده نخواهند داشت. لذا توصیه می گردد اینگونه اقلام را درون کیف دستی همراه خود به داخل کابین برده یا با مراجعه به واحد پذیرش بارجهت راهنمائی در خصوص مراحل بیمه نمودن اقلام خود اقدام نماید.
مقررات بار همراه مسافر در قسمت بار هواپیما
تذکر مهم : در پذیرش جامه دان سایر مسافرین را درمیان جامه دان خویش قبول و تحویل کانتر نمود لازم به ذکر است که این امر سبب به خطر انداختن ایمنی پرواز خواهد شد و نیز به منظور پیشگیری از هرگونه سوء استفاده احتمالی، اکیدا” توصیه می گردد از پذیرش جامه دان سایر مسافرین تحت هر عنوان خودداری شود چرا که هرگونه مسئولیت آن با پذیرنده جامه دان می باشد.
یاد آوری۱ : هنگام تحویل جامه دان به کانتر پذیرش
مسافرین محترم می بایست مشخصات خود اعم از نام و نام خانوادگی، تلفن، آدرس و پست الکترونیکی را به زبان انگلیسی نوشته و به جامه دان خود الصاق نمایند. مسافرین همچنین باید توجه داشته باشند که به ازای تحویل هر جامه دان، یک برچسب رسید جامه دان دریافت نمایند.
یاد آوری۲ : هنگام دریافت جامه دان در ایستگاه مقصد
به جهت شباهت بسیاری از جامه دان ها با یکدیگر، از تعلق آنها به خود اطمینان حاصل نمایید. بدین منظور برچسب های روی جامه دان را ملاحظه و آنها را با رسید الصاقی به بلیت خود تطبیق دهید. همچنین درصورتی که جامه دان شما آسیب دیده، دست برده شده و یا مفقود گردیده باشد، خواهشمند است مراتب را فورا” و قبل از خروج از فرودگاه به واحد امور جامه دان واقع در ترمینال های ورودی اطلاع دهید.
مقررات حمل
- حمل حیوان : بر اساس مقررات سازمان هواپیمایی کشوری ورود هرگــونه حیوان زنده به داخل کــابین هواپیما ممنوع می باشد.
حمل حیوان زنده در داخل انبار بار هواپیما و براساس مقررات یاتا صورت میگیرد و علاوه برآن، قوانین دولت کشورهای مقصد و ترانزیت باید مد نظر قرار گرفته شود. حمل حیوانات زنده مستلزم پرداخت هزینه می باشد. - حمل کالای خطرناک : کالاهای خطرناک به اقلام و موادی گفته می شود که سلامت و ایمنی مسافران یا هواپیما را به مخاطره می اندازد. حمل اینگونه اقلام با توجه به دستورالعملهای سازمان بین المللی هواپیمایی کشوری(ICAO) وانجمن شرکت های هواپیمایی (IATA) می باشد. حمل این اقلام در داخل جامه دان و یا کیف دستی مسافرین اکیدا ًممنوع می باشد.
این اقلام عبارتند از: مواد رادیو اکتیو ، کبریت و فندک ، مواد منفجره و محترقه ، باطری اسیدی شامل اسید- جیوه- آبلیمو و ترشی ، مواد رنگ بر و پراکسید های عالی ، گاز بوتان ، سایر مواد خطرناک اشیاء مغناطیسی ، مواد سمی ، نفت و بنزین ، بسته های نایلونی ، آهن آلات ، کارتهای بسته بندی نشده.
- به منظور رعایت نکات ایمنی از قرار دادن انواع مایعات از قبیل روغن، سرکه و . . . که باعث آسیب دیدگی محتویات جامه دان خود و سایر مسافرین می گردد، خودداری فرمایید.
- اقلامی چون مواد فاسد شدنی، اقلام شکستنی، وجوه نقد، جواهرات، مدارک ، مایعات و مواد آتش زا و . . . نباید داخل جامه دان تحویلی به کانتر قرار داده شود
- حمل کالاهای شکستنی: هنگامی که به عنوان جامه دان تحویل کانتر پذیرش گردد می بایست دارای بسته بندی مناسب و استاندارد باشد. در غیر این صورت شرکت هواپیمایی هیچگونه مسئولیتی درخصوص آسیب بسته بعهده نخواهد داشت. اما چنانچه بسته به واحد بار آسمان تحویل داده وبارنامه برای آن صادر گردد مشمول بیمه می شود
بار همراه مسافر پس از تحویل
نکته : معیار جبران خسارت جامه دان براساس وزن جامه دان و نه میزان ارزش واقعی آن می باشد.درصورت وجود محتویات باارزش درون جامه دان می بایست درون ساک دستی همراه خود به داخل کابین هواپیما حمل گردند همچنین می توان با مراجعه به واحد بار شرکت هواپیمایی آسمان و با توجه به ارزش آن بار مورد نظر خود را بیمه نمود.
درصورت آسیب دیدگی و یا عدم دریافت جامه دان در مقصد ….
خواهشمند است به امور جامه دان “شرکت هواپیمایی آسمان” مستقر در سالن ورودی فرودگاه مراجعه فرمایید. همکاران ما براساس اطــــلاعاتی که شما ارائه می فرمایید نسبت به تنظیم فرم های مربوطه اقدام می کنند.
ارائه اطلاعات دقیقتر در یافتن بار مفقودی در اسرع وقت به ما کمک شایانی می کند.
فرم “اطلاعات و مشخصات اثاثیه تحویل نشده به مسافر” حاوی یک شماره پیگیری است که ازطریق آن می توانید از آخرین وضعیت جامه دان خود آگاهی یابید.
درصورت آسیب و یا دستبرد به جامه دان …
پرسنل شرکت هواپیمایی آسمان(يا نماينده قانوني هواپيمايي آسمان) با تشکیل پرونده پس از تاييد توسط رئيس ايستگاه يا مسئول نمايندگي متناسب با نوع آسیب وارده، شما را جهت تعیین خسارت به واحدحقوقي شركت هواپيمايي آسمان واقع در ادارات مرکزی آسمان- فرودگاه مهرآباد راهنمایی خواهند نمود.
درصورت نرسیدن جامه دان به مقصد …
در اینصورت اطلاعات و مدارک لازم توسط پرسنل شرکت هواپیمایی آسمان (يا نماينده قانوني هواپيمايي آسمان) از مسافر اخذ و پس از تشكيل پرونده ، و تاييد توسط رئيس ايستگاه يا مسئول نمايندگي در صورت پيدا نشدن جامه دان مسافر ، بعد از پيگيريهاي لازم آنرا جهت تعيين خسارت به واحدحقوقي ارسال مي نمايند.